WAKACJE SOS WIOSEK DZIECIĘCYCH

W ramach 4-letniego projektu, w latach 2016-2019 na wakacje wyjechało każdego roku ponad 300 podopiecznych SOS Wiosek Dziecięcych. Wybierano różne kierunki i formy wypoczynku od kolonii tematycznych (nauka jazdy konnej, obóz żeglarski i pływacki, wyjazd dla miłośników gier planszowych) po typowo rekreacyjne formy wypoczynku: nad polskim morzem, w górach czy w malowniczym Caldonazzo we Włoszech, gdzie spotkały się dzieci z Wiosek z całego świata. Niektóre dzieci wyjeżdżały również na turnusy terapeutyczno-rehabilitacyjne, które były formą aktywnej rehabilitacji połączonej z elementami wypoczynku.

Wakacyjne wyjazdy były dla ich uczestników upragnionym czasem beztroski w gronie rówieśników. Okazały się także znakomitą szansą do doskonalenia swoich umiejętności i rozwijania zainteresowań przez dzieci ze Stowarzyszenia... a wszystko to z uśmiechem na ustach i mocą pozytywnej energii, co nas cieszy najbardziej!

Stowarzyszenie SOS Wioski Dziecięce

Stowarzyszenie SOS Wioski Dziecięce jpg

4 lata – od 2016 do 2019 roku.

Każdego roku ponad 300 podopiecznych Stowarzyszenia SOS Wioski Dziecięce: dzieci z SOS Wiosek Dziecięcych w Karlinie, Biłgoraju, Kraśniku i Siedlcach oraz młodzież ze wspólnot młodzieżowych w Siedlcach, Kraśniku, Lublinie oraz z domów czasowego pobytu w Ustroniu i Biłgoraju.

Lokalizacja

Tatry, Bieszczady, Mazury, Świnoujście, Krynica Morska, Janów Lubelski, Kraków oraz inne lokalizacje w Polsce; Włochy, Hiszpania, Londyn (obóz językowy).

2019 rok 266 200 PLN

2018 rok 374 000 PLN

2017 rok 410 300 PLN

2016 rok 342 100 PLN